Jeremy R.

Under Windows XP, I was able to connect to Sharepoint Services 3.0 using the Explorer View. This was useful for being able to move folders and backup the document library tree within Sharepoint.

Now, I am trying to connect to the same Sharepoint Services 3.0 site under Windows Vista using Explorer View. At first it appeared to be an issue with not having basic authentication setup as described here: http://support.microsoft.com/kb/841215. (Strangely, I am running XP w/ SP2, but have not enabled Basic Auth and it's working)

However, after enabling basic authentication, I am getting the following error:

\\<SharepointSite\DavWWWRoot is not accessible. You might not have permission to use this network resources. Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.

The format of the specified network name is invalid.

XP still works.

Any thoughts



Re: SharePoint - Setup, Upgrade, Administration and Operation Issues with WebDAV

TC Theofrasotus

I'm having the same problem. I have researched this across a number of message boards and do not see a solution. Any help would be appreciated.

Thanks, tct





Re: SharePoint - Setup, Upgrade, Administration and Operation Issues with WebDAV

Mike Walsh MVP

I'm wondering if either of you have turned off the WebDav function.

This


net stop "WebClient"

WMIC SERVICE WHERE Caption="WebClient" CALL ChangeStartMode "Disabled"


is a widely-spread "solution" for the problem of having name/password demanded again when opening an Office document in WSS 3.0 / MOSS when running Vista.


The problem with it is that then WebDav doesn't work.


Mike Walsh





Re: SharePoint - Setup, Upgrade, Administration and Operation Issues with WebDAV

?????????

I had the same problem. I found a bundle of updates for Office Live client on Vista: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx FamilyId=F8BC14E7-84CD-41B6-AA3A-5FE8985C78FB&displaylang=en

I downloaded this package and unpacked it. There are three patches for Vista inside this bundle: KB945435, KB945145 and KB933860. I've installed these three updates (and didn't use the office patch). And this helped to get rid of the WebDAV error.

So one of these three patches actually fixes the MOSS/Vista bug. I guess it is 933860, because it is this KB article where 'The format of the specified network name is invalid' error text mentioned.