dan blanchard

Hi,

Just wanted to alert a problem I found with the Modeling power toys running VS2005 SP1 team suite w/ db pro on vista (with sp1 for vista too). I was not able to open my application diagram, visual studio would just close with no errors or anything... once I removed the power toy, I was able to open the application diagram.

Please let me know if there is a place I can report this bug, since gotdotnet is going away.

Regards,

Dan



Re: Visual Studio Class Designer problem w/ Modeling Power Toys on VS2005 SP1 on Vista

yaohaiz

Hi Dan,

Thanks for reporting this bug. We will log a bug for it and look into it ASAP.

Could you give me more information about this bug:

1. Does it happened for Application Diagram of just for a specific project.

2. If it is the second situation, please tell which scenario to repro it.

BTW: Since gotdotnet is going away, we have planned to migrate this project to CodePlex website later.






Re: Visual Studio Class Designer problem w/ Modeling Power Toys on VS2005 SP1 on Vista

dan blanchard

actually, I read another post from someone who said it was because of Windows Workflow (which I had installed too)... either one works ok but not both together...

anyway, it was for any solution, not sure about any diagram, I did not spend too much time with it, I had work to do. Smile

regards,

dan





Re: Visual Studio Class Designer problem w/ Modeling Power Toys on VS2005 SP1 on Vista

dino.net

yaohaiz wrote:

BTW: Since gotdotnet is going away, we have planned to migrate this project to CodePlex website later.

How much later It is not available at the moment.





Re: Visual Studio Class Designer problem w/ Modeling Power Toys on VS2005 SP1 on Vista

yaohaiz

Hi,

I have post modeling power toys on CodePlex now.

The project is at website:

http://www.codeplex.com/modeling

You can download binary at:

http://www.codeplex.com/modeling/Release/ProjectReleases.aspx ReleaseId=5555

Enjoy!

Yaohai Zheng






Re: Visual Studio Class Designer problem w/ Modeling Power Toys on VS2005 SP1 on Vista

Michael A. Jensen

I have experienced this problem as well (running on XP SP2). I had two web application solutions and neither would allow me to open the class diagram with Modeling Power Toys after VS2005 SP1 was installed. I uninstalled Modeling Power Toys and all is well again. Note: I had WWF for VS2005 installed as well but uninstalling this w/o uninstalling Power Toys had no effect.

Regards,

Michael A. Jensen





Re: Visual Studio Class Designer problem w/ Modeling Power Toys on VS2005 SP1 on Vista

charlestek

I am having the same problems on Windows 2003 Server Sp1 using Vs2005 Prof Sp1:

I was running Vs2005 Standard with the class designer powertoys, then started getting problems. I unistalled powertoys, uninstalled Vs2005 standard, did an upgrade to Visual Studio 2005 professional, reinstalled powertoys, class diagrams were working fine. Today, I opened a a project with interfaces and classes and a class diagram.
As soon as I clicked on the diagram, Vs2005 Prof crashes. Reloaded, tried again, Vs crashes.
The Event Viewer says .Net runtime version 2.0.50727.832 Fatal Execution Error.

I disabled the powertoys in the add-ins section. Now I get "Could not run the C:\Program Files.....\1033\ClassDiagram.zip\ClassDiagram.vstemplate wizard" a similar error which I was getting on Vs2005 Standard. I checked the directory and the zip file is there.

I unistalled the powertoys via the powertoys msi, now the class diagram works fine (of course without the powertoy's enhancements), no Vs2005 crashes whatsoever.




Re: Visual Studio Class Designer problem w/ Modeling Power Toys on VS2005 SP1 on Vista

RedSpy

Same issue. XP SP2, VS2005 Team SP1. BTW, great power toy. I use it quite a bit.