xetaksis

Hello! I have the following configuration:

Microsoft Visual Studio 2005
Version 8.0.50727.42 (RTM.050727-4200)
Microsoft .NET Framework
Version 2.0.50727

Installed Edition: Enterprise

Microsoft Visual Basic 2005 55603-000-0000016-00940
Microsoft Visual Basic 2005

Microsoft Visual C# 2005 55603-000-0000016-00940
Microsoft Visual C# 2005

Microsoft Visual Web Developer 2005 55603-000-0000016-00940
Microsoft Visual Web Developer 2005

Visual Studio 2005 Team Edition for Architects 55603-000-0000016-00940
Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Software Architects

Visual Studio 2005 Team Edition for Developers 55603-000-0000016-00940
Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Software Developers

Visual Studio 2005 Team Edition for Testers 55603-000-0000016-00940
Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Software Testers

Crystal Reports AAC60-G0CSA4B-V7000AY
Crystal Reports for Visual Studio 2005


TestDriven.NET 2.0.1240.0
For more information, see the TestDriven.NET website at http://www.testdriven.net/. Development by Jamie Cansdale <jamie@mutantdesign.co.uk>. Copyright (c) 2004 Mutant Design.

And the following problem:

------ Build started: Project: DomainModel, Configuration: Debug Any CPU ------

c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Csc.exe /noconfig /nowarn:1701,1702 /warn:4 /define:DEBUG;TRACE /reference:"C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\Common7\IDE\PublicAssemblies\EnvDTE.dll" /reference:"c:\Program Files\Visual Studio 2005 SDK\2006.03\VisualStudioIntegration\Common\Assemblies\Microsoft.VisualStudio.Modeling.Sdk.dll" /reference:"c:\Program Files\Visual Studio 2005 SDK\2006.03\VisualStudioIntegration\Common\Assemblies\Microsoft.VisualStudio.Modeling.Sdk.Utilities.dll" /reference:"c:\Program Files\Visual Studio 2005 SDK\2006.03\VisualStudioIntegration\Common\Assemblies\Microsoft.VisualStudio.OLE.Interop.dll" /reference:"c:\Program Files\Visual Studio 2005 SDK\2006.03\VisualStudioIntegration\Common\Assemblies\Microsoft.VisualStudio.Shell.Interop.dll" /reference:"c:\Program Files\Visual Studio 2005 SDK\2006.03\VisualStudioIntegration\Common\Assemblies\Microsoft.VisualStudio.TextManager.Interop.dll" /reference:c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\System.dll /reference:c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\System.XML.dll /debug+ /debug:full /keyfile:..\Key.snk /optimize- /out:obj\Debug\Fabrikam.DeploymentTest.DomainModel.dll /resource:obj\Debug\Fabrikam.DeploymentTest.DomainModel.Properties.Resources.resources /resource:obj\Debug\Fabrikam.DeploymentTest.DomainModel.DomainModel.Resource.resources /target:library /warnaserror- DomainModel.dsldm.cs DomainModel.Resource.Designer.cs Enumerations.cs DomainModelExtras.cs Properties\AssemblyInfo.cs Properties\Resources.Designer.cs

Compile complete -- 0 errors, 0 warnings

DomainModel -> C:\wrk\Current\DCSTAT\DrillDown\Design\DeploymentTest\DomainModel\bin\Debug\Fabrikam.DeploymentTest.DomainModel.dll

"C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\SDK\v2.0\bin\gacutil.exe" /nologo /i "C:\wrk\Current\DCSTAT\DrillDown\Design\DeploymentTest\DomainModel\bin\Debug\Fabrikam.DeploymentTest.DomainModel.dll"

Assembly successfully added to the cache

------ Build started: Project: Designer, Configuration: Debug Any CPU ------

c:\Program Files\Visual Studio 2005 SDK\2006.03\VisualStudioIntegration\Tools\bin\ctc.exe "CtcComponents\CustomCmd.ctc" "obj\Debug\CustomCmd.cto" /I"c:\Program Files\Visual Studio 2005 SDK\2006.03\VisualStudioIntegration\Common\Inc" /I"c:\Program Files\Visual Studio 2005 SDK\2006.03\VisualStudioIntegration\Common\inc" /I"c:\Program Files\Visual Studio 2005 SDK\2006.03\VisualStudioIntegration\Common\inc\office10"

CTC : fatal error CTC2013: Can't start preprocessor (2)

Done building project "Designer.csproj" -- FAILED.

========== Build: 1 succeeded or up-to-date, 1 failed, 0 skipped ==========



Re: Visual Studio Extensibility fatal error CTC2013: Can't start preprocessor

George Mathew

Hi,

This error is caused because VC++ is not installed in your configuration. The ctc compiler requires VC++ to be installed.

Please install VC++ and let me know if that fixes the issue.

Thanks,
George Mathew
DSL Tools Team





Re: Visual Studio Extensibility fatal error CTC2013: Can't start preprocessor

Mike Hatch

I had this problem with the Sept. 2006 VS SDK. Installing VC++ fixed.




Re: Visual Studio Extensibility fatal error CTC2013: Can't start preprocessor

faf38

Hi,
I have the same problem. I can't solve it for several days. Thanks for your post. It was really helpful.
Regards
Lukasz




Re: Visual Studio Extensibility fatal error CTC2013: Can't start preprocessor

erichan

how to install VC++ is it a dll or something

thanks






Re: Visual Studio Extensibility fatal error CTC2013: Can't start preprocessor

Edward Bakker

Hi,

You can install this from the VS.NET installation wizard.

Edward