dmitry erkin

hi

I'm trying to use WCF-BasicHttp adapter for invoke web service.

Service side log is empty.

Biztalk don't send anything to service.

Event Type: Warning
Event Source: BizTalk Server 2006
Event Category: BizTalk Server 2006
Event ID: 5743
...

Description:
The adapter failed to transmit message going to send port "..." with URL "...". It will be retransmitted after the retry interval specified for this Send Port. Details:"Specified value has invalid CRLF characters.
Parameter name: value".

Event Type: Error
Event Source: BizTalk Server 2006
Event Category: BizTalk Server 2006
Event ID: 5754

...

A message sent to adapter "WCF-BasicHttp" on send port "..." with URI "..." is suspended.
Error details: Specified value has invalid CRLF characters.

Event Type: Error
Event Source: XLANG/s
Event Category: None
Event ID: 10034
...

Exception type: XlangSoapException
Source: Microsoft.XLANGs.BizTalk.Engine
Target Site: Void VerifyTransport(Microsoft.XLANGs.Core.Envelope, Int32, Microsoft.XLANGs.Core.Context)
The following is a stack trace that identifies the location where the exception occured

at Microsoft.BizTalk.XLANGs.BTXEngine.BTXPortBase.VerifyTransport(Envelope env, Int32 operationId, Context ctx)
at Microsoft.XLANGs.Core.Subscription.Receive(Segment s, Context ctx, Envelope& env, Boolean topOnly)
at Microsoft.XLANGs.Core.PortBase.GetMessageId(Subscription subscription, Segment currentSegment, Context cxt, Envelope& env, CachedObject location)
at LoanRequest_Receiving.Main.segment1(StopConditions stopOn)
at Microsoft.XLANGs.Core.SegmentScheduler.RunASegment(Segment s, StopConditions stopCond, Exception& exp)

where have I to look for the reason of this error

thanks



Re: BizTalk R2 Adapters and Adapter Pack Specified value has invalid CRLF characters

dmitry erkin

hi

My message has 57 properties.

How can I get info about name of the property that has invalid value

In my case only StaticAction has line break in value:

<Property Name="StaticAction" Namespace="http://schemas.microsoft.com/BizTalk/2006/01/Adapters/WCF-properties" Value="&lt;BtsActionMapping xmlns:xsi=&quot;http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance&quot; xmlns:xsd=&quot;http://www.w3.org/2001/XMLSchema&quot;&gt;
&lt;Operation Name=&quot;LoanRequest_Debtor_Insert_XML&quot; Action=&quot;http://LoanRequest/LoanRequest_Debtor_Insert_XMLLoanRequest_Debtor_Insert_XML&quot; /&gt;
&lt;/BtsActionMapping&gt;"/>

but same property from working message also has two line breaks in StaticAction:

<Property Name="StaticAction" Namespace="http://schemas.microsoft.com/BizTalk/2006/01/Adapters/WCF-properties" Value="&lt;BtsActionMapping xmlns:xsi=&quot;http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance&quot; xmlns:xsd=&quot;http://www.w3.org/2001/XMLSchema&quot;&gt;
&lt;Operation Name=&quot;test&quot; Action=&quot;http://LoanRequest/testtest&quot; /&gt;
&lt;/BtsActionMapping&gt;"/>

what it mean

Source of problem is a message body or a message property value

Help me please, I can't use R2 without fixing this problem.

thanks





Re: BizTalk R2 Adapters and Adapter Pack Specified value has invalid CRLF characters

dmitry erkin

hi

problem solved.

in my case web service port operation name from orchestration was not equal with operation name in phisical port binding properties.

thanks