DevDells


Upgraded SQL 2005 to Dec CTP sp2. Had previously run Nov CTP and installed the Sharepoint add-in. Had that all working.

Now trying to add the Dec CTP sharepoint add-in. But it won't complete. Keeps rolling back and then ending with dialog '.... setup was interrupted'

Anyone else seeing problems with this Dec CTP install




Re: Last straw

Dan Balaceanu


I was geting the same error when I was trying to install under an user with not enough rights. I loged in with the local Administrator and the installation works well.

I¡¯m not sure it is the same scenario for you, but may be can help you ¡­

Dan






Re: Last straw

DevDells

Thanks for the advice, but not a matter or permissions. Hmm, you said local admin, I have only tried domain accounts thus far. I'll try a local computer account and see what that does. Nope, no luck with that either. Very frustrating since I had the Nov CTP working and have my sharepoint 3.0 server running in integrated mode with reporting services. Since I put in the Dec CTP sp2 for SQL server, that is broken too.

I'd hate to reinstall since significant sharepoint structure was already in place.






Re: Last straw

Prash Shirolkar - MS

When you run the SharePointRS.msi, it creates a log file in the Temp folder - RS_SP_<number>.log.

Can you send us the latest RS_SP_<number>.log

thanx,
Prash






Re: Last straw

DevDells

I don't get a log in the C:\temp folder. And I'm running this from C:\temp in fact. It always 'rollsback' near the end of the install. I have tried using win installer cleanup to remove the previous CTP of this addin. No help. The CTP sp2 for SQL 2005 seemed to work fine.

the only newly created log file is located in C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\LOGS and it's called WISMDCN6-20070108-0738.log. It's about 775 kb and so I don't want to paste it here. I also see several other files generated in the same folder right at the time of the aborted install. They are: datalast.dat; data024.dat; watsonrc.wat; data023.dat. Are any of these files of concern Is there some way to attach these files after zipping them. I cannot see pasting the contents of these large files into a message here.

I think that the install of December CTP sp2 did the same thing that the Nov CTP did to my WSS 3 install. Namely, made the website inaccessible. That is still true. I've not revisited the troubleshooting notes on Brian Welckers blog about this. Perhaps until I get this resolved I will have no hope of installing SharepointRS.msi

If I knew how to do attachments to forum messages I could also send along a couple of screenshots. Or should I just use your email address

tia





Re: Last straw

Prash Shirolkar - MS

The location of the file should generally be in the <Drive>:\Documents and Settings\_AWTEST\Local Settings\Temp folder.

You should be able to cut-paste the contents of the latest RS_SP_<number>.log file into the reply.

Let me know if this does not help and I will contact you offline.

thanx,
Prash






Re: Last straw

DevDells

Ah, now that directory has what we are looking for. Okay, here is the text of the log file:

User: Administrator
Installing Report Server feature.
Calling copyappbincontents command.

copyappbincontents command completed successfully.
Adding Report Server feature to farm.
Installed Report Server feature.
Activating Report Server feature to root level site collections.
Activating feature in web app 'SharePoint - 80'
Activating feature to root site collection: http://wismdcn6
Install error: A duplicate name "Report Builder Report" was found.
Uninstalling Report Server feature.
Uninstalling Report Server feature.
Report Server feature was uninstalled.
Stopping W3SVC service.
Removing Report Server binary files
Removed binary files from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\_app_bin.
Removed binary files from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories8\_app_bin.
Removed binary files from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories4\_app_bin.
Removing web.config updates
Removing entries from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\web.config.
C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\web.config saved with entries removed.
Removing entries from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories8\web.config.
C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories8\web.config saved with entries removed.
Removing entries from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories4\web.config.
C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories4\web.config saved with entries removed.
Removing DocIcon.xml file updates
Starting W3SVC service.
SSRSCustomActionError: A duplicate name "Report Builder Report" was found.

I reviewed a half dozen previous logs from other failed attempts and they all have the same exact entries right up to the failure point.





Re: Last straw

Prash Shirolkar - MS

Can you delete the "Report Builder Report" and "Report Data Source" content types from the Document Libraries to which you added them and then re-try the CTP3 install

Hope this helps.

thanx,
Prash






Re: Last straw

DevDells

Well, that will depend on whether or not I get the Sharepoint server working again. Have not had the time to go back and start working on that. I seen to have more than one sharepoint server now after installing the Dec sp2 ctp. Any tips on getting my WSS3 server working again



Re: Last straw

Prash Shirolkar - MS

Are you now getting the following error when browsing to any SharePoint site :
Server Error in '/' Application.
Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed.
OR
CS0101: The namespace 'Resources' already contains a definition for 'ReportServer'

If yes, then check the following in Internet Information Services Manager for each SharePoint web site:
- Explore into <Web site>\App_GlobalResources
- Do you see any Reportserver.<culture>.resx files (where culture is a string like EN / FR/ CS etc.)
- If yes, then delete all Reportserver.<culture>.resx except for ReportServer.resx file.


If not, can you give me more details on the error you are seeing when you imply your SharePoint server is not working

Hope this helps.

thanx,
Prash






Re: Last straw

DevDells

Removing the <culture>.resx files did the trick. I was able to open my WSS 3.0 site again. And I drilled down into every document library I could find that had report builder or report data source document types. Could be I missed one. Here is the same error log I am still getting when running SharePointRS.msi. Apparently this is what leaves those <culture>.resx files in its wake. They were back and prevented the WSS 3 site from opening again.

Is there any way I can test to be absolutely sure I removed all the old reporting services document types

I tried once again after a very thorough removal of report types in document libraries. Still no go. Same error log as below and same problem with .resx files left behind.

thanks, and please stick with me to get this resolved.

--------------------------------------------------

User: dotwcd
Installing Report Server feature.
Calling copyappbincontents command.

copyappbincontents command completed successfully.
Adding Report Server feature to farm.
Installed Report Server feature.
Activating Report Server feature to root level site collections.
Activating feature in web app 'SharePoint - 80'
Activating feature to root site collection: http://wismdcn6
Install error: A duplicate name "Report Builder Report" was found.
Uninstalling Report Server feature.
Uninstalling Report Server feature.
Report Server feature was uninstalled.
Stopping W3SVC service.
Removing Report Server binary files
Removed binary files from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\80\_app_bin.
Removed binary files from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\29408\_app_bin.
Removed binary files from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\21144\_app_bin.
Removing web.config updates
Removing entries from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\80\web.config.
C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\80\web.config saved with entries removed.
Removing entries from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\29408\web.config.
C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\29408\web.config saved with entries removed.
Removing entries from C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\21144\web.config.
C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\21144\web.config saved with entries removed.
Removing DocIcon.xml file updates
Starting W3SVC service.
SSRSCustomActionError: A duplicate name "Report Builder Report" was found.





Re: Last straw

DevDells

Did I mention that Microsoft Office Forms server is installed on this server too seems to be difficult to remove though after the sp2 ctp is installed.



Re: Last straw

DevDells

Great! The forms server failed uninstall completely removed the sharepoint sites. I'd like to know how to recover the site now. I'm about ready to toss the December sp2 CTP out the window.





Re: Last straw

Prash Shirolkar - MS

I setup a repro machine and here are the steps I took to get CTP3 working:
- Uninstall Reporting Services Add-in for SharePoint CTP2.
- Install Reporting Services Add-in for SharePoint CTP3. This should now run to complet
- You may still run into the Server error due to the ReportServer.<culture>.resx files (This is an Add-In setup bug we are working on fixing in the RTM release.). If yes, then as before a remove the appropriate ReportServer.<culture>.resx files. Do not remove the ReportServer.resx file.
- Repeat the configuration steps from the Central Administration site to re-integrate the Report Server and SharePoint.

About restoring - not sure how effective this would be in your case, however you may want to check out the restore command provided by SharePoint's stsadm.exe tool ( in the \Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\12\BIN).

thanx,
Prash






Re: Last straw

Waxhead

Hi Prash, I have downloaded the December CTP which I gather is the CTP2 (33.8MB) which is giving me the same error in the log file "Report Builder Report" duplicate. As this is a new install (Fresh install of WSS 3.0, SQL2005 with SP2, just configured report server to SharePoint Integration mode) On the first attempt installing the Report Viewer Add-in, it rolled back right at the end. I have no content on the SharePoint site, so I am at a loss as to what "Report Builder Report" and "Report Data Source" I can delete. Any Pointers would be fantastic.

You keep mentioning the CTP3. Is this available for download, if so where do I find this (URL Please Please Please). Or does the same CTP download page continue to update with the latest CTP version.

I have setup a system running what must have been the November CTP release (3MB) and have had no problems with it. But I really need some help in getting either the CTP3 or December version past this "Duplicate Report Builder Report" Error.


Thanks heaps,

Sean