Xerlic

This is new to Vista as XP works fine.

When you simply set append Primary DNS suffix, the system should always append it, such that is your domain is mydomain.com, and you look up www, it should append so the FQDN=www.mydomian.com

That seems to work fine, but if you do one more deep, such as www.test, you would expect as in XP and in DNS in general to append the primary suffix, such that the FQDN = www.test.mydomain.com

Vista does not do this, and this is a very major problem for our company as we have many DNS zones and normally the user does not need to append the domain he/she is in and it should recursive lookup. It is not. We are not going to GPO 100 domain suffixes to each workstation just so they donĄ¯t have to type the "root" domain, it should append it.

Has anyone seen this

-ap



Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

robtoy

Yes, I am. Here is the summary of my problem also:

I'm trying to load 6.5.4 on Vista Build 5600. I am unable to enter the Networking, Advanced TCP/IP Settings, enter the DNS tab, check the Append these DNS suffixes (in order) radio button, and add the domain I need to connect to. This section is all grayed out. How do I activate this section Does anyone have the solution to this problem

thanks

Daryl

Lotus Notes Configuration ¨C DNS Error:108

Local TCP/IP Settings Problem!

Unable to send confirmation completion email!

Verify that Verizon.com is correctly specified

In the DNS Suffix search order of your local

TCP/IP settings.





Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

Xerlic

This however is a different issue than mine as you cannot even select the append DNS radio-button. I have no asnwer for you there.

Mine is, no matter what you put in the DNS suffix search order, either by GPO or natural assignemnt, if you try too do a lookup of anything 2 tiers deep, it does not prepend the root domain. Such that if the root domain is mydomain.com and you try to look up www.qaroom it wont prepend mydomain.com to give the resulting FQDN: www.qaroom.mydomain.com.

Iv have tried all combinations.

Some answer from a developer would be nince here, has that been tested, has anyone else seen this.

Thanks

Xerlic





Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

robtoy

Acutally, i completely reloaded Vista and can now append the DNS section. However, now add a domain name to append, save the configuration, and even if I immediately return to the DNS tab, the domain name just entred is gone; it just dissappears.

Xerlic, any advice how to keep the domain name in the append box As the first post of this thread says, this function works flawlessly in XP.

thanks

Daryl





Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

drcursor

I'm having problems with Vista's DNS Suffixing:

- My entire network has the dns suffix : work.intranet and I have a BIND dns server that resolves a.work.intranet and *.a.work.intranet to 192.168.0.2 so that if I ping bbb.a.work.intranet or ccc.a.work.intranet they all resolve to 192.168.0.2 (at least up until Vista)

- If I ping a.work.intranet it correctly resolves to 192.168.0.2;
- If I ping a it correctly resolves to 192.168.0.2;
- If I ping bbb.a.work.intranet it correctly resolves to 192.168.0.2;
- BUT IF I ping bbb.a it no longer resolves. (could not find host)

- If I do a nslookup bbb.a it correcly resolves to 192.168.0.2

So what appears to be happening is that it isn't adding the dns suffix when the domain has more than two parts (xxx.yyy).


Any ideas how to solve this





Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

waynebk

I too am having a similar problem, except mine is related to appending a DNS suffix in the advanced TCP/IP properties of a VPN connection. The option to append DNS suffixes is grayed out. I have installed the new release of Windows Vista Business edition.

Has anyone learned how to resolve this




Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

Benjamin_BE

Has anyone found a solution for this yet

I'm having exactly the same problem: Dns suffixes more then 1 level deep are not being appended ...

is Microsoft working on this problem I'm experiencing in the final release of vista ...

thanx,

B





Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

net_admin_wayne

Benjamin, just wanted to let you know that I haven't found a solution yet.

Wayne




Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

Benjamin_BE

Have you found a solution to this problem yet I have exactly the same problem that you describe ...
is Microsoft aware of this bug ('cause that's what I think this is)





Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

interpolzone

I have encountered the exact same problem. This is almost certainly a bug or defect.

DNS suffixes are not being added to local domains that have more then 1 level. We have a multi-os network, and all our other non vista workstations (winXP, MacOS and Linux ) are working correctly.

version tested:
Windows Vista Ultimate
Version 6.0 (Build 6000)






Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

tonicftd

same problem.

is this problem solved





Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

Xerlic

All

As I wrote the original question and researched every possible solution, there is NO solution as of yet, I am getting our company and partnerships to get this up the chain at MS, as this is a big problem to roll out company wide.

You will see no problem IF you only have one-level deep DNS lookups, more than one-level where prepending of the root domain(s) it wont period.

Thanks

Alex Paoli





Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

Vinny Abello

This is an EXTREMELY annoying bug. I had seen this in beta versions of Vista I was playing with as well and forgot about it until I purchased a retail version and installed it on my system. I work at an ISP where we have naturally tiered hostnames in different subdomains to signify the node of the network. It is irritating that I can no longer have my company domain name appended automatically if I include the subdomain after the hostname. It seems as soon as you enter a period in the hostname, it just turns off appending of the domain suffix. This is a horrible problem that I hope Microsoft fixes ASAP. They flat out broke the DNS resolution behavior they had working since Windows 95 (not to mention every other non-Microsoft operating system)!



Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

SimAda00

Hi

Im having the same problem and need to get it sorted, has anyone actually contacted PSS and if so what is their stance on this problem





Re: General Windows Vista Development Issues Vista not appending primary DNS suffix beyond one level deep, Anyone Seen this ?

SimAda00

 

I solved this problem. By default it does not do this but their are good old group policy settings. To enable this do
1. start>run>"gpedit.msc"
2. navagate to "Computer Config>Administrative Templates>Network>DNS Client"
3. enable the following two entries
-allow dns suffix appending to unqualified multi-label name queries
-Primary DNS Suffix Devolution.

Restart, or force policy update. and thats it