rcheli.dk


I can load my page in 2d mode with pushpins on, but when I change to 3d mode the IE crashes, any ideas on way this is happening, I can load the map, but when I have the pins on it¡¯s not working in 3d.

Her is the some of the code for adding the pushpins, it¡¯s about 50 pins.

var pin = new VEPushpin(pinID, new VELatLong(xpos, ypos), iconpath, title, description, 'defaultPin', '', '');

The variables are of course not null.





Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

Duncan Lawler


An IE crash is typically due to an issue with video drivers or other browser add-ins conflicting with the 3D control loading.

You can output a log file of the exception which will help narrow down what the issue is.

Go to the following directory:

C:\Documents and Settings\YourUserName\Application Data\Microsoft\Virtual Earth 3D (on Vista it's slightly different, it's under Users/LocalLow).

You should see a file named user.config. Open in any text editor (like notepad) and add the following lines immediately after <Microsoft.MapPoint.Rendering3D.Properties.Settings>:

<setting name="Logging" serializeAs="String">

<value>True</value>

</setting>

When you start the app the next time, a log file will be created in the directory:

C:\Documents and Settings\YourUserName\Local Settings\Application Data\Microsoft\Virtual Earth 3D

Post the log file when you're done.






Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

rcheli.dk

I am very sorry to say this but there is no log fil i am using Vista, but i can't find any log fil in the user.config folder.

if you would like you can test it you selv, just go to my site and when the page is loaded then click the 3d butten, my browser just loads and loads for ever. please don't registere any think on the site it's a live database, thanks.

Here is the site http://test.rcheli.dk

Please let my know if you have the same issue.

Thanks /T







Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

Derek Chan

I haven't had any issues loading up the site in 3D and the pins show up fine.

You might want to try re-installing Virtual Earth 3D on your CPU, I've had to do that since VE 5.0 was released last week. Try going to http://local.live.com and see if you can hit 3D mode there.




Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

Duncan Lawler

On Vista, your log file will be created in

C:\Users\UserName\AppData\LocalLow\Microsoft\VirtualEarth3D





Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

rcheli.dk

Okay now I am confused.

First of all I know where the log file should have been, and it¡¯s not there, sorry.

And when I go to map.live.com and hit the 3D button there is no problem at all.

I have try to reinstall the Virtual Earth 3D (Beta) then I get an error ¡°Installation failed, check the log file for more information¡±, there is no log file. ¡°There is no spoon¡±.

¡°Derek Chan¡± Did it look nice with the pins I can¡¯t wait to get it up and running, but I am not sure I want to run 3D on my live site, if users get the same error as me. L

Any help would be nice J






Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

Duncan Lawler

I'm not sure I understand what issue you're running into now. You said "when I go to map.live.com and hit the 3D button there is no problem at all"

But then you say there is an issue during install. The instructions I gave before were for logging a crash when 3D was running. If you are having trouble getting the install to run, then there won't be any config file or runtime log.

If you are having trouble installing, the install log will be at c:\Users\UserName\AppData\Local\Temp on a Vista machine.

You can also try running the setup directly from the link instead of using the CAB. The CAB may be blocked depending on IE settings.





Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

rcheli.dk

Sorry about that and thank you for your passions

Some time ago I did manage to install VE.

My post before, I was trying to test if I was able to see 3D mode at all, and I tried the 3D button on the main site map.live.com, and 3D worked fine on map.live.com.

But my issue is that I can¡¯t use the 3D button on my site test.rcheli.dk, IE goes in some kind of infinity loop when I hit the 3D button on test.rcheli.dk.

In my effort in trying to solve this issue I was trying to reinstall the VE on my computer, but that didn¡¯t work, but thanks to you, I found the installation log, and I found the location of the VirtualEarth3D.msi file, and I was able to download and uninstall the old version and install again. But no success with 3D mode.

My current status: 3D button is still not working on my site, and I can¡¯t find any error log file in C:\Users\UserName\AppData\LocalLow\Microsoft\VirtualEarth3D and the logging settings is still set to true.

Are there any option on running this VE on a debug mode or something like that






Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

Duncan Lawler

Your site loads normally in 3D for me, it could be an issue with your locale settings, or a browser extension you have installed.

What locale settings do you run

What do you see when you click 3D

Does it get past the loading circle and start displaying a 3D globe

Do you get any of the script callbacks (OnModeChange, OnModeNotAvailable)

If you construct the map control in 3D mode, does it come up

When you say it goes into an infinite loop, is that because the UI thread becomes unresponsive





Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

rcheli.dk

Can you be more specific about the local settings, what settings

Yes I get past the loading circle and I can see the map but I can¡¯t click anything.

The script call back I am not sure, I haven¡¯t tested but I would not think so, because it's freezing IE.

If I try to construct the map in 3D mode the same thinks happens, it load some of the map and then I just stops.

Yes the UI becomes unresponsive and the CPU is running 100% all the time.






Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

Duncan Lawler

By locale settings, I mean what OS local and language settings: (something like Vista x86 French, language Fr-Belgian). If the http://maps.live.com site is working correctly for you, then locale settings are probably not the issue.

It sounds like there could be some conflict with another browser plug-in or possibly AV software that you have installed.





Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

rcheli.dk

Okay I want to thank you for your support, it seem like I have to do some trial and error testing here, do you have any input on have many client have this issue or similar issues that causes the Map site not to work in 3D Because if it¡¯s a problem on a lot of client I don¡¯t want to activate the 3d mode on my site.






Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

Duncan Lawler

I don't think a hang on start as you describe has been reported by anyone before. The most commonly reported issues are trouble installing, and difficulty getting hardware acceleration enabled.



Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

botros

G'day rcheli!

I was having the same issue with "installation failed, check the log file for more information." popup when trying to install the 3-D ActiveX

The log file "InstallLog.txt" (winXP @ C:\document and settings\<user>\Local Settings\Temp\InstallLog.txt) had the following info:

[2007/05/10 04:41:34.140] ApplicationStateManager: Queueing Virtual Earth 3D installer download.

[2007/05/10 04:41:34.156] DownloadManager: Queued 'http://go.microsoft.com/fwlink/ LinkId=85449' for download to 'C:\Program Files\Virtual Earth 3D\VirtualEarth3D.msi'...

[2007/05/10 04:41:34.250] DownloadManager: Beginning data download for 'http://go.microsoft.com/fwlink/ LinkId=85449' to 'C:\Program Files\Virtual Earth 3D\VirtualEarth3D.msi'

[2007/05/10 04:41:34.265] DownloadManager: Download complete for 'http://go.microsoft.com/fwlink/ LinkId=85449' to 'C:\Program Files\Virtual Earth 3D\VirtualEarth3D.msi'

[2007/05/10 04:41:34.281] SystemState: Checking the installation state for Virtual Earth 3D.

[2007/05/10 04:41:34.296] InstallManager: Queueing MSI install of 'C:\Program Files\Virtual Earth 3D\VirtualEarth3D.msi' with paramaters ''...

[2007/05/10 04:41:34.312] InstallManager: Beginning MSI install of 'C:\Program Files\Virtual Earth 3D\VirtualEarth3D.msi' with paramaters ''...

[2007/05/10 04:41:34.328] InstallManager: Initialize

[2007/05/10 04:41:34.468] InstallManager: Terminate

#%^&* [2007/05/10 04:41:34.484] InstallManager: Install of 'C:\Program Files\Virtual Earth 3D\VirtualEarth3D.msi' failed, MsiInstallProduct() returned 1620 (System Error Code: 0 (The operation completed successfully. ))

[2007/05/10 04:41:34.593] ApplicationStateManager: VE3D install failed, exiting.

[2007/05/10 04:41:46.375] ApplicationStateManager: Cleaning up ApplicationStateManager...

[2007/05/10 04:41:46.390] Main Dialog: Shutting Down

[2007/05/10 04:41:46.437] InstallManager: Cleaning up InstallManager...

[2007/05/10 04:41:46.453] DownloadManager: Cleaning up DownloadManager...

[2007/05/10 04:41:46.468] Virtual Earth 3D Installation Manager exiting.

Now I am not sure what the exact details are (line beginning with my insert #%^&* could be a starting point!), anyway, upon checking I found "C:\Program Files\Virtual Earth 3D\VirtualEarth3D.msi" size to be 3KB! so I download it manually, (http://go.microsoft.com/fwlink/ LinkId=85449), installed it, and it's all good.

One thing I will mention is that I am behind a proxy, not sure how relevant that is but might mean something to some geek out there : )

hope this helps

Cheers





Re: IE crashing when adding pushpins to my site in 3D mode !

rcheli.dk

Thanks I have tried the same thing, and I did install VE, but it is still not working on my sit for me Sad