MacKenzieMi

Hey everyone

Recently when I opened Visual Studio 2005 I noticed that all of my icons in the tool box are screwed up. Now this isn't the end of the world, but I have noticed that alot of times I am fuzzy on the name of the control over what that dumb little icon looked like. Has anyone see this before Any ideas on how to fix it

Thanks

Kenzie




Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

Mike Danes

It happens to me once in a while also. Just right click the toolbox and select "Reset Toolbox" from the context menu to get the icons back.



Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

jbe.nl

That works Smile
Thanks.




Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

Seth Webster

Thank you.






Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

Andeavour

That's great thanks, this has been messing with my head for weeks now.





Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

r0741m

Resetting the toolbox is not a solution. You loose any custom settings or controls you happen to have put into the toolbox and your forced to put them back in.




Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

soho

I did a "Reset Toolbox" and got my icons back, however after that VS has stopped populating the General tap with my project components.
How do I get VS to start adding my custom components to the toolbox again




Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

soho

Follow up: I changed the AutoToolboxPopulate property to true and that created a tab for each project in my solution. However I still don't get why the "General" tab is not populated as it used to be.




Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

Josh Stevens - MSFT

As far as I know, your project's components should never have been automatically placed in the "General" group to begin with. If they were, that sounds like a bug. The behavior you're seeing now is correct.

Regarding the problem you initially mentioned, no one has actually said what is meant by the icons being "screwed up", but if you're referring to the condition in which several toolbox items end up with the same icon, I can tell you it's fixed for VS 2008 (but not VS 2005 SP1). I think you should be able to avoid the problem in the future if you make sure that the toolbox is shown as soon as you start VS. (You can hide it afterwords, but it needs to be initialized once.) Let me know if that doesn't help.

-Josh





Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up


Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

zeusie

found a solution that doesn't reset your toolbox ...

1. ensure you have the toolbox displayed before proceeding

2. goto 'tools' > 'import & export settings'

3. select 'import selected environment settings' then click 'next'

4. select 'no just import my new settings overwriting my current settings' then click 'next'

5. select 'my settings' > 'current.vssettings' then click 'next'

6. select 'all settings' > 'general settings' > 'toolbox' if not already checked

7. click 'finish' and your done !





Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

Alan Heywood AU

Thanks for the tip.





Re: Visual C# IDE Toolbox Icons screwed up

Kvasi

Happened to me as well. Will try the second solution the next time it happens, since I've added stuff to the toolbox.